TraumaSensitiveYoga-Brabant
Trauma Sensitive Yoga Brabant

Iets over mij

Ramona Jager, getrouwd met Mark Jager, geen kinderen, 2 honden en 3 katten wonend in Borkel en Schaft.

Ramona

Jarenlang gewerkt als adviseur in de financiële sector tot ik een Burnout kreeg en thuis kwam te zitten. Toen ben ik begonnen met yoga hier bij Essink in Eindhoven.

Na een aantal jaar de overstap naar De Yoga Studio gemaakt waar ik bijna dagelijks aan yoga deed. Toen ik in het bedrijf van Mark fulltime kon werken ben ik de yoga opleiding gaan doen in India. Ik wilde eigenlijk iets meer dan alleen maar yogales (Yin, Hatha, Power en Aireal). Ik organiseerde een yoga retreat in Italië in 2017 waar ik een dame uit Australië op bezoek had. Zij werkt als klinisch psycholoog met getraumatiseerde Aboriginals samen met een Nederlandse vrouw Esther die Trauma Sensitive Yoga gaf en daarmee goede resultaten behaalde.

Esther zou weer naar Nederland verhuizen en ik heb toen meteen contact gezocht met haar om uit te zoeken hoe en waar ik de opleiding kon volgen. Aangezien de opleiding vanuit Boston wordt gegeven is bijna alles online behalve 2 introductie weekenden en in het Engels.

Ik heb me daarvoor opgegeven en ben afgelopen april afgestudeerd samen met Mariëtte. Nu zijn Esther, Mariëtte, Katia en ik de enige 4 mensen in Nederland die op deze manier Trauma Center Trauma Sensitive Yoga mogen geven. Uiteraard zijn er ook andere vormen die gegeven worden maar deze methoden zijn niet evidence-based. Dus niet wetenschappelijk onderbouwd. Dat is TCTSY wel.

Deze methode is geregistreerd en wordt gefund in Amerika. Wij zijn hard op zoek om te kijken of dit onder de alternatieve geneeskunde kan komen voor de vergoeding.