TraumaSensitiveYoga-Brabant
Trauma Sensitive Yoga Brabant

Iets over mij

Ramona Grootveld, gescheiden, geen kinderen, 1 hond en 3 katten wonend in Eindhoven.

Ramona

Ik heb jarenlang gewerkt in de financiële dienstverlening tot ik met een Burn-out thuis kwam te zitten en op zoek ging naar ontspanning en vond dat door middel van Yoga.

Toen ik meer uur ging maken in het bedrijf samen met mijn ex-man, heb ik mijn baan als hypotheekadviseur opgezegd en ben ik de yoga opleiding gaan doen in India. Daar heb ik  de algemene Yoga Teacher Training gaan doen met Yin, Hatha, Power en Aireal-Yoga als onderdelen. Ik organiseerde een yoga retreat in Italië in 2017. Daar ontmoette ik een dame uit Australië. Zij werkte als klinisch psycholoog met getraumatiseerde Aboriginals samen met een Nederlandse vrouw Esther die Trauma Sensitive Yoga gaf en daarmee goede resultaten behaalde.

Esther verhuisde weer naar Nederland en toen heb ik meteen contact gezocht met haar om uit te zoeken hoe en waar ik de opleiding voor Trauma Center Trauma Sensitive Yoga – Facilitator kon volgen. Aangezien de opleiding vanuit Boston wordt gegeven is bijna alles online behalve 2 introductie weekenden en in het Engels.

Ik heb me daarvoor opgegeven en ben april 2019 afgestudeerd samen met Mariëtte. Langzaamaan zijn er steeds meer mensen die op deze manier Trauma Center Trauma Sensitive Yoga mogen geven. Uiteraard zijn er ook andere vormen die worden gegeven aan mensen met Complex-PTSS, maar deze methoden zijn niet evidence-based. Dus niet wetenschappelijk onderbouwd. Dat is TCTSY wel.

Deze methode is geregistreerd en wordt gefund in Amerika. Wij zijn hard op zoek om te kijken of dit onder de alternatieve geneeskunde kan komen voor de vergoeding.